Bijen op Lâle

In de tuin van Lâle zijn al enkele jaren stadsbijen gehuisvest

Wetenschappers over de hele wereld maken zich zorgen over de bijen sterfte, ook in Nederland. Bijen sterven onder andere door het gebruik van bestrijdingsmiddelen en een tekort aan (diversiteit in) stuifmeel. Bijen zijn erg belangrijk voor het bestuiven van planten. Zonder bijen zouden wij geen noten, vruchten, groenten etc. kunnen eten. In de tuin van Lâle zijn inmiddels al enkele jaren stadsbijen gehuisvest. Hiermee kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan het terug brengen van de bijen in de stad Breda.


Wilt u zelf iets doen tegen bijensterfte? Koop dan geen “slechte” bestrijdingsmiddelen voor in de eigen tuin en richt de tuin bij-vriendelijk in door planten te kiezen waar bijen blij van worden. Zie voor meer info ook: www.bijenlint.nl

Green deal

Woonzorgcentrum Raffy, waar Lâle onderdeel van is, vindt het belangrijk om haar verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid. Daarom heeft Raffy ruim een jaar geleden samen met 9 andere zorginstellingen in Breda een overeenkomst getekend met de gemeente met betrekking tot milieu en duurzaamheid, genaamd Green deal. Deze “green deal” houdt in dat Raffy zich de komende jaren in gaat zetten voor een duurzamere bedrijfsvoering. En het huisvesten van bijen in de tuin past daar prima bij!

Archief

apr 2018 Bijen op Lâle Lees verder
mrt 2018 NL Doet op Lâle Lees verder
mrt 2018 Alzheimer Trefpunt Lâle Lees verder
feb 2018 Denken vanuit de bewoner Lees verder
feb 2018 Sociaal Vitaal Lees verder
feb 2018 15 februari voorlichtingsavond dementie Lees verder
dec 2017 Alzheimer Trefpunt - een terugblik Lees verder
dec 2017 Alzheimer Trefpunt Regio Breda Lees verder
nov 2017 clientenraad zoekt leden met hart voor de zorg Lees verder
LAATSTE NIEUWS
24 april 2018

Bijen op Lâle

In de tuin van Lâle zijn al enkele jaren stadsbijen gehuisvest..

Lees verder
27 maart 2018

NL Doet op Lâle

Wij willen alle vrijwilligers die zich hebben ingezet op Lâle voor NL Doet erg bedanken!! Wij hebb..

Lees verder