Bijen op Lâle

In de tuin van Lâle zijn al enkele jaren stadsbijen gehuisvest

Wetenschappers over de hele wereld maken zich zorgen over de bijen sterfte, ook in Nederland. Bijen sterven onder andere door het gebruik van bestrijdingsmiddelen en een tekort aan (diversiteit in) stuifmeel. Bijen zijn erg belangrijk voor het bestuiven van planten. Zonder bijen zouden wij geen noten, vruchten, groenten etc. kunnen eten. In de tuin van Lâle zijn inmiddels al enkele jaren stadsbijen gehuisvest. Hiermee kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan het terug brengen van de bijen in de stad Breda.


Wilt u zelf iets doen tegen bijensterfte? Koop dan geen “slechte” bestrijdingsmiddelen voor in de eigen tuin en richt de tuin bij-vriendelijk in door planten te kiezen waar bijen blij van worden. Zie voor meer info ook: www.bijenlint.nl

Green deal

Woonzorgcentrum Raffy, waar Lâle onderdeel van is, vindt het belangrijk om haar verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid. Daarom heeft Raffy ruim een jaar geleden samen met 9 andere zorginstellingen in Breda een overeenkomst getekend met de gemeente met betrekking tot milieu en duurzaamheid, genaamd Green deal. Deze “green deal” houdt in dat Raffy zich de komende jaren in gaat zetten voor een duurzamere bedrijfsvoering. En het huisvesten van bijen in de tuin past daar prima bij!

Archief

okt 2018 Afstudeeronderzoek Lees verder
okt 2018 Denken vanuit de bewoner Lees verder
aug 2018 Aan de slag in de zorg! Lees verder
jun 2018 Alzheimer Trefpunt Lees verder
jun 2018 Pazar Lâle Lees verder
jun 2018 Iftar Lâle Lees verder
apr 2018 Bijen op Lâle Lees verder
mrt 2018 NL Doet op Lâle Lees verder
mrt 2018 Alzheimer Trefpunt Lâle Lees verder
feb 2018 Sociaal Vitaal Lees verder
LAATSTE NIEUWS
08 oktober 2018

Afstudeeronderzoek

Zes HBO-V’ers van de Fontys op Raffy en Lâle..

Lees verder
01 oktober 2018

Denken vanuit de bewoner

Vilans interviewt Cantal van Vliet, projectleider persoonsgerichte zorg..

Lees verder