Verspreiding Coronavirus in Brabant beperken

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert iedereen in Noord-Brabant met milde gezondheidsklachten om thuis te blijven tot ze weer zijn opgeknapt. Dat vragen wij ook van u als u klachten heeft als hoesten, neusverkoudheid, koorts en van plan was een bezoek te brengen aan Lâle, Raffy of De Leystroom.

Dit in verband met de corona-uitbraak in Nederland. Reden voor de oproep is dat bij veel besmettingsgevallen in Brabant de bron nog onduidelijk is. Onder milde gezondheidsklachten verstaat het RIVM hoesten en neusverkoudheid of koorts. Dit komt erop neer dat mensen met milde klachten gevraagd wordt het uitgaansleven te mijden, niet naar hun werk te gaan en niemand te bezoeken in het ziekenhuis of verpleeghuis. 

Beperk bezoek aan onze woonzorgcentra
Deze aangescherpte maatregel voor specifiek Noord-Brabant betekent ook dat wij bezoekers vragen om bij deze klachten onze zorglocaties niet te bezoeken. Ook is besloten alle bijeenkomsten en activiteiten af te lasten. Het is momenteel niet verantwoord om (een grote groep) bezoekers in contact te brengen met onze bewoners die tot de kwetsbare doelgroep behoren.

Onze organisatie staat in direct contact met het RIVM en de GGD, zodat we goed op de hoogte blijven van de richtlijnen rondom dit COVID-19-virus, mogelijke veranderende situaties, de maatregelen die genomen moeten worden in het geval van een besmetting en hoe verspreiding kan worden voorkomen.

Wat doen wij en kunt u preventief doen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen?
Onze medewerkers en vrijwilligers zijn geïnformeerd over het ingezette Protocol Corona, met extra alertheid op de hygiënevoorschriften en ziekteverschijnselen met betrekking tot het virus bij henzelf en onze bewoners en cliënten. Daarbij begroeten wij elkaar op dit moment zonder aanraking. Bij de ingang van onze zorglocaties is uit voorzorg handalcohol aanwezig en is extra aandacht voor het vaste hygiëneprotocol.

Tips voor u: Was uw handen regelmatig en desinfecteer uw handen met handalcohol. Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Deze maatregelen gelden overigens voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Dus gelden ze ook voor het voorkomen van het verspreiden van het Coronavirus.

Wees extra alert als u hoest, kortademig bent of koorts hebt. Met name als u de afgelopen twee weken in een risicogebied bent geweest of wanneer u in contact bent geweest met een persoon die besmet is met het coronavirus. Neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.

Om de mogelijke verspreiding in onze provincie in kaart te brengen, start het RIVM zaterdag 7 maart met een steekproef naar COVID-19.

Belangrijke informatie over het Coronavirus is te lezen op:
- GGD West Brabant: www.ggdwestbrabant.nl/coronavirus
- RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Archief

jul 2020 Fijn weer samen Lees verder
mei 2020 Burgemeester Paul Depla overhandigt taart aan bewoners Lees verder
apr 2020 Gebed samen met imam Lees verder
mrt 2020 Aangepast beleid i.v.m. Coronavirus Lees verder
mrt 2020 Verspreiding Coronavirus in Brabant beperken Lees verder
dec 2019 Reportage Raffy en Lâle in FLOOR Magazine Lees verder
dec 2019 vacature wijkverpleegkundige Lees verder
sep 2019 "Ik voel me thuis, als in Turkije" Lees verder
aug 2019 Pazar Lâle zaterdag 14 september Lees verder
jun 2019 Directeur-bestuurder Gert van der Pluijm legt na 21 jaar zijn functie neer bij Huize Raffy en Lâle Lees verder
LAATSTE NIEUWS
15 juli 2020

Fijn weer samen

Per 15 juli kunnen onze bewoners bezoek gaan ontvangen volgens 'het nieuwe normaal'. Rondom bezoek a..

Lees verder
06 mei 2020

Burgemeester Paul Depla overhandigt taart aan bewoners

Vandaag nam burgemeester Paul Depla de 100ste taart in ontvangst van Vincent Wedekind van Anetwerk v..

Lees verder