Spelkoffers

Woonzorgcentrum Raffy, locatie Lâle heeft, in samenwerking met de Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen (LSMO), een spelkoffer ‘Zien en herinneren’ ontwikkeld ten behoeve van de dagopvang van Turkse en Marokkaanse ouderen. Het materiaal is gebaseerd op de belevingswereld van deze ouderen. De voorwerpen in de koffer nodigen uit tot het uitvoeren van activiteiten waarin een appèl wordt gedaan op diverse vaardigheden, namelijk sensomotorische, sociale, cognitieve en emotionele vaardigheden. Er is zowel een Turkse en als een Marokkaanse spelkoffer.

Doel van de spelkoffer
De spelkoffer ‘Zien en herinneren’ bevat een gevarieerd aanbod van materialen om activiteiten mee uit te voeren met Turkse en Marokkaanse ouderen. Het materiaal is geënt op de belevingswereld van Turkse en Marokkaanse ouderen, omdat het voor hen herkenbaar moet zijn. Zo zijn bijvoorbeeld de dieren in het memoryspel dieren die in Marokko of Turkije voorkomen. Geurpotjes en voelzakjes voor slechtziende en slechthorende ouderen vullen het materiaal aan. De films gaan over zorg aan Turkse en Marokkaanse ouderen.

Wie kunnen ermee werken?
De spelkoffer is bestemd voor medewerkers en vrijwilligers in woonzorgcentra, welzijnsinstellingen of Turkse en Marokkaanse organisaties die activiteiten organiseren in het kader van de dagopvang van Turkse en Marokkaanse ouderen. Te denken valt ook aan ontmoetingsactiviteiten in een buurthuis of activiteitencentrum.

Tips voor activiteiten en uitbreiding
Het memoryspel, de films en de te verzamelen foto’s kunnen aanleiding zijn voor een vertel- of verhalenmiddag. De kruiden en de geuren kunnen leiden tot een gezamenlijke kookactiviteit. Het theeservies zou onderdeel kunnen zijn van een Turkse of Marokkaanse High Tea voor de buurt. De koffer kan uitgebreid worden met films die niet alleen over zorg gaan, of met muziek, stoffen, doeken, kleding en sieraden. Dit materiaal kan dan weer aanleiding zijn voor het organiseren van een modeshow.

Bestellen
De koffer is te bestellen via het contactformulier. Vult u a.u.b. duidelijk in om welke koffer het gaat, uw naam, de naam van uw organisatie en uw telefoonnummer en e-mailadres.
Kosten:   de Turkse of de Marokkaanse koffer: €150.
              de Turkse en de Marokkaanse koffer: €275.
Na ontvangst van het contactformulier krijgt u een bevestiging en een factuur.
Zodra de betaling bij ons binnen is, wordt de koffer samengesteld en binnen 6 weken geleverd.
Over de wijze van levering worden nader afspraken gemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nesli Celik, n.celik@raffyzorg.nl

LAATSTE NIEUWS
30 november 2021

Corona update

Op deze pagina volgt u het laatste nieuws over de ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen Lâle..

Lees verder
01 november 2021

Zaterdag 6 november vrijwilligers in het zonnetje

Raffy | Lâle | De Leystroom en zeven andere Bredase zorg- en welzijnsorganisaties bedanken haar vri..

Lees verder